תנאים להאשים נהג בשימוש בטלפון נייד
מהי דיבורית?
על פי התקנה – "דיבורית" – היא התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו.
האם אני יכול לאחוז בטלפון, או להניח אותו על מושב הרכב לשוחח בדיבורית קבועה?
ניתן לראות כי התקנה אוסרת אחיזה של טלפון ביד בעת נהיגה, ואם השימוש הוא בטלפון נייד, הטלפון חייב להיות מונח במקום יציב שמונע את נפילתו בעת נהיגה.
מתי נחשב רכב, בתנועה?
רכב בתנועה, זה רכב שבמצב נסיעה, ולא עמידה. בית המשפט המחוזי הגדיר רכב בתנועה גם רכב שעומד ברמזור באור אדום וממתין לאור ירוק.
פסיקה זו של בית המשפט המחוזי הינה פסיקה מנחה ואינה מחייבת בתי משפט שלום.
במילים אחרות ייתכן כי בית משפט אחד יקבע כי אם נהג השתמש בטלפון בעת שרכבו עמד ברמזור הוא נהג שביצע עבירה בהתאם לפרשנות זו של בית המשפט המחוזי, ובית משפט אחר יקבע כי הוא לא עבר עבירה כי רכבו עמד בעת שהשתמש בטלפון.
מתי ניתן להאשים נהג בשימוש בטלפון בעת נהיגה?
ע"מ להאשים נהג בשימוש בטלפון נייד בעת נהיגה, חובה נהג ישתמש בטלפון (כפי שהוגדר) בעת רכבו בתנועה (כפי שהוגדר).
בהלכה האחרונה שנקבעה ע"י בית המשפט העליון (רע"פ 6487/12, השופט אורי שוהם) שוטר שרושם את הדו"ח חייב לרשום את מספר הטלפון ותיאורו של המכשיר שבו השתמש הנהג.
במידה וחסרים פרטים אלה, וישנם כשלים נוספים ניתן יהיה באמצעות ייצוג נכון להביא לביטול הדו"ח או ביטול הנקודות.
אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי ואינו תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
המאמר נכתב ע"י עורכי הדין גל מוטאי ושות' בעלי עשרות שנות ניסיון בתחום התעבורה.
כל הזכויות שמורות למשרד עו"ד תעבורה גל מוטאי ושות'
משרדנו כמשרד עו"ד תעבורה מורכב משוטרים בדימוס עם עשרות שנות במשטרת ישראל כשוטרים, ובנוסף עוסקים כעורכי דין המייצגים בשנים האחרונות כסנגורים בכל הארץ. טל לייעוץ וייצוג בכל הארץ: 050-2266882