Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

גל מוטאי ושות' - משרד עורכי דין

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

נהיגה בשכרות

נהיגה בשכרות, נהיגה תחת השפעת סם או אלכוהול, סירוב להיבדק הן עבירות מהחמורות ביותר שבפקודת התעבורה. מידי שנה נתפסים אלפי נהגים בגין חשד לעבירות אילו ומובאים לדין. מכיוון שהמדינה סבורה כי עבירות של נהיגה בשכרות גורמות לתאונות דרכים קשות וקטלניות, היא קבעה בגינן ענישה מחמירה ובתי המשפט מסכימים עם גישת המדינה במקרים אלה. לאור האמור לעיל ההמלצה היא להיעזר בעורכי דין מומחים כדי לצמצם נזקים עתידיים.
נהיגה בשכרות נהג חדש

נהיגה בשכרות נהג חדש

נהיגה בשכרות – נהג חדש החקיקה בשנים האחרונות עברה שינויים מהותיים ומחמירים בקשר לנהגים חדשים. במאמר זה נתמקד רק בהשלכות של עבירת נהיגה בשכרות

המשך קריאה »
מהי בדיקת מאפיינים?

מהי בדיקת מאפיינים?

מהי בדיקת מאפיינים ומה משמעותה בחומר הראיות? בדיקת מאפיינים מבוצעת ע"י שוטר בעת הטיפול בנהג החשוד בנהיגה בשכרות. בבדיקה זו השוטר מתרשם מערנות הנהג,

המשך קריאה »
משרדנו מתמחה בתחום התעבורה ומורכב משוטרים בדימוס עם עשרות שנות ניסיון בהפעלת מכשירי האכיפה של משטרת ישראל כשוטרים,  ובנוסף עוסקים כעורכי דין המייצגים בשנים האחרונות כסנגורים בכל הארץ. טל לייעוץ וייצוג בכל הארץ: 0502266882 –

אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי ואינו תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.

שאלות ותשובות

מהי רמת האלכוהול המינימלית המותרת בחוק בבדיקת ינשוף?
ישנן שתי אוכלוסיות שהרמה המקסימאלית של אלכוהול לגביהן שונה. האוכלוסייה הראשונה היא נהגים חדשים, נהגים עד גיל 24, נהגי רכב ציבורי, נהגי רכב משא מעל 3.5 טון, נהגים אלה מותר להם עד 49 מיקרוגרם של אלכוהול בליטר 1 אוויר נשוף. כלומר נהג שייתפס עם 50 מיקרוגרם של אלכוהול ומעלה ייחשב מבחינתו לנהיגה בשכרות. משטרת ישראל לפי הנחיית בית המשפט אוכפת החל מ – 100 מיקרוגרם ואילך. לגבי נהגים אחרים הרמה המקסימאלית בחוק היא 239 מיקרוגרם, כלומר על פי חוק נהיגה בשכרות היא החל מ – 240 מיקרוגרם. משטרת ישראל החל על פי הנחיית בית המשפט אוכפת החל מ – 290 מיקרוגרם של אלכוהול בליטר 1 אוויר נשוף.
מהו העונש המינימלי בחוק לנהג שנתפס שיכור?
נהג שנתפס בגין נהיגה בשכרות על פי חוק דינו מינימום שנתיים פסילת רישיון נהיגה. לעומת זאת אם עורך דין תעבורה ייצג אתכם והצליח להסב את סעיף האישום מ- נהיגה בשכרות לתקנה 26(2) לתקנות התעבורה, כלומר נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סם אז העונש המינימום הוא 3 חודשי פסילת רישיון נהיגה.
נתפסתי נוהג בשכרות פעם ראשונה האם עדיין אענש בחומרה?
מבחינה חוקית בסעיף האישום של נהיגה בשכרות העונש המינימלי הוא שנתיים פסילת רישיון נהיגה ללא הבדל אם נתפסת פעם ראשונה או שניה. אם קיבלת ייצוג של עורך דין תעבורה והוא הצליח להסב את סעיף האישום לנהיגה תחת השפעת סם או אלכוהול אזי העונש המינימום הוא 3 חודשי פסילה ואז ניתן יהיה במשא ומתן מול התביעה להביא לידי ביטוי את הנסיבות המקלות, למשל כמו עבר תעבורתי ואז לנסות להקל בענישה.
האם רמת האלכוהול הנמדדת משפיעה על מידת העונש שאקבל?
אם הנהג מורשע בסעיף של נהיגה בשכרות אין שום הבדל כלומר העונש יהיה מינימום שנתיים פסילת רישיון נהיגה. אם הנהג מורשע בסעיף של נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סם אזי כמות האלכוהול יכולה לקבל ביטוי בענישה כלומר ככל שרמת האלכוהול קרובה יותר למינימום בחוק כך הענישה תהיה יותר קרובה למינימום בחוק, כלומר ל – 3 חודשי פסילה.
מהי בדיקת מאפיינים והאם יכולה המשטרה לחייב אותי לעבור אותה?
בדיקת מאפיינים היא הבדיקה שהשוטר מבקש לבצע לנהג בעת הטיפול בנהג החשוד בנהיגה בשכרות על מנת לקבל אינדיקציה לגבי השפעת האלכוהול על הנהג. הבדיקה היא באמצעות מבחני קרדינטציה כגון הליכה על קו ישר, הבאת אצבע לאף ועוד. על פי חוק הנהג אינו מחויב לשתף פעולה עם מבחנים אלה.
מהי כמות האלכוהול אותה ניתן לשתות לפני נהיגה?
השאלה הזו היא שאלה מורכבת ותשובה אליה תלויה בהרבה גורמים כגון משקל הגוף, סוג השתיה, הרגלי השתייה ועוד. יש כאלה שסבורים שכוסית יין או בקבוק בירה 1 היא הכמות המקסימלית לשתייה לפני הנהיגה. אולם חשוב לזכור כי נהגים שונים עם אותה כמות שתיה יתקבלו תוצאות שונות בבדיקת הינשוף לכן ההמלצה היא לא לשלב בין שתיה לאלכוהול כלל. בכל מקרה נהג חדש, נהג עד גיל 24, נהג רכב ציבורי, נהג רכב משא מעל 305 טון, נהגים אחה אסור להם לשתות כלל לפני הנהיגה.
במידה ורישיוני נפסל האם אצטרך לעבור תיאוריה וטסט מחדש?
השאלה תלויה בתקופת הפסילה כאשר לא מדובר בנהיגה בשכרות. אם הרישיון שלך נפסל ע"י בית המשפט לא בגין נהיגה בשכרות, מעל 3 שנים ישנה דרישה של טסט ותיאוריה מחדש על ידי משרד הרישוי. אם הרישיון שלך נפסל ע"י ראש הוצל"פ מעל 10 שנים, ישנה דרישה של משרד הרישוי לטסט ותיאוריה מחדש כדי לחדש רישיון נהיגה. אם מדובר בנהיגה בשכרות ראה תשובה לשאלה הבאה.
אם אתה נהג חדש ואתה מורשע בנהיגה בשכרות?
אם את/ה נהג/ת חדש/ה ומרשע ב – נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סם או אלכוהול, משרד הרישוי בעת חידוש רישיון הנהיגה ידרוש ממך לעבור טסט ותיאוריה מחדש ולעבור בחינות של מכון הרפואי לבטיחות בדרכים. חשב להבהיר כי הדרישה למבחנים אלה אין לה שום קשר לתקופת הפסילה כלומר אם הנהג החדש אפילו קיבל יום 1 של פסילה או לא קיבל פסילה בכלל אלא רק הורשע בעבירות אלו משרד הרישוי עדיין ידרוש ממנו את הבחינות כאמור לעיל. לגבי נהג שאינו נהג חדש אין דרישות כאמור אלא אם הנהג הורשע בסעיף של נהיגה בשכרות וקיבל שנתיים פסילת רישיון נהיגה.
האם קיימות הקלות בחוק במידה והרכב משמש אותי לעבודה?
החוק מאפשר לקצין משטרה להשבית רכב מנהלית למשך 30 ימים בגין אישום בנהיגה בשכרות. ניתן להגיש בקשה לבית המשפט לביטול ההשבתה המנהלית שניתנה על ידי קצין המשטרה. הטיעון "הרכב משמש אותי לעבודה" אינו טיעון חזק בבית המשפט אם הרכב שהושבת הוא רשום על שם הנהג שחשוד בנהיגה בשכרות אולם הוא יכול להיות טיעון חזק לגבי אדם שהנהג החשוד הוא זה שנהג ברכבו. במקרה זה מומלץ מאד לפנות לעורך דין לענייני תעבורה כדי להגיש בקשה מפורטת לבית המשפט כדי לשחרר את הרכב.
במידה ואסרב לעסקת טיעון במשפט מה הסבירות שאקבל עונש חמור יותר?
המשמעות של סירוב לעסק טיעון היא כפירה באשמה כלומר ניהול הוכחות להוכחת חפותו של הנהג הנאשם. במקרה זה התשובה תלויה בחומר הראיות. כלומר אם חומר הראיות הוא רבוי כשלים אזי הסיכוי לזיכוי או ענישה פחותה גדל. אם אין בחמור הראיות כשלים רבים אזי קיים סיכוי להרשעה בעבירה של נהיגה בשכרות ואז הענישה היא מינימום שנתיים פסילת רישיון נהיגה. במקרה זה מומלץ מאד להיוועץ בעורך דין תעבורה מומחה כדי להעריך סיכויים.
מהו העונש הצפוי לי במידה ואסרב לבדיקת ינשוף?
על פי חוק קיימת חובה על נהג החשוד בנהיגה בשכרות לשתף פעולה עם דרישת המשטרה למתן נשיפה למכשיר הינשוף. נהג שמסרב לתת נשיפה למכשיר הינשוף או מכשיל את הבדיקה בדרך כלשהי קמה חזקה כאילו נהג בשכרות ואז דינו מינימום שנתיים פסילת רישיון נהיגה. הסירוב להיבדק נחשב לעבירה החמורה ביותר בקבוצת העבירות של נהיגה בשכרות ולכן מומלץ לפנות לייצוג או ייעוץ של עורך דין לענייני תעבורה כדי לצמצם נזקים אפשריים.
האם יכולה המשטרה לחייב אותי בבדיקת ינשוף במידה ועברתי את בדיקת הנשיפון?
על פי חוק אין חובה לשתף פעולה עם בדיקת הנשיפון אלא קיימת חובה לשתף פעולה עם בדיקת הינשוף. נהג שיסרב למתן נשיפה לבדיקת הינשוף ייחשב לנהג שיכור ע"פ חוק.
האם בדיקת ינשוף תראה תוצאות שונות לאנשים בעלי משקל שונה? נבדק שאכל או עישן לפני הבדיקה?
התשובה לכך היא חיובית. כמות האלכוהול בגוף תלויה בהרבה גורמים בין היתר משקל הגוף, סוג השתייה, מה הנבדק אכל או עישן לפני הבדיקה ועוד גורמים רבים.
מהו הסיכוי לזכות נהג שנתפס שיכור בבדיקת ינשוף?
הסיכוי לזיכוי תלוי בחמור הראיות ועבודת השוטרים בשטח והאם ביצעו את עבודתם לפי החוק והנהלים. כדי לקבל הערכה אמתית לסיכויים לזיכוי עליך לפנות לעורך דין עבורה מומחה כדי שייבחן את הראיות ואת אופן עבודת השוטרים.
משרדנו מתמחה בתחום התעבורה ומורכב משוטרים בדימוס עם עשרות שנות ניסיון בהפעלת מכשירי האכיפה של משטרת ישראל כשוטרים,  ובנוסף עוסקים כעורכי דין המייצגים בשנים האחרונות כסנגורים בכל הארץ. טל לייעוץ וייצוג בכל הארץ: 0502266882 –

אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי ואינו תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.