נהגים חדשים? כך תוכלו לשמור על רישיון הנהיגה שלכם!
בשנים האחרונות לנוכח מעורבות של נהגים חדשים בתאונות דרכים רבות, חלה החמרה משמעותית בחוקים הקשורים לנהגים חדשים. ההחמרה באה לידי ביטוי בשלושה מישורים: משרד הרישוי, המשטרה ובתי המשפט. במאמר קצר זה נתייחס לשלושת המישורים ונייעץ לכם מה לעשות כדי לשמור על רישיון הנהיגה שלכם.
אכיפת המשטרה:
לפי ההנחיות שניתנו לשוטרי אגף התנועה יש לבצע אכיפה נוקשה כנגד נהגים חדשים גם בעבירות קלות. במידה ומבוצעות עבירות חמורות יותר כאשר הנהג מוזמן לקצין משטרה בגין עבירה קשה או תאונת דרכים לצורך החלטה על פסילת רישיונו, ההנחיות של משטרת ישראל מחייבות את קצין המשטרה לפסול לנהג החדש את רישיון נהיגה כמעט בכל המקרים ולתקופות המרביות.
עצה לנהגים חדשים במקרה זה: במידה ונעצרתם ע"י משטרת התנועה, לפני מתן תגובה לשוטרים לעניין העבירה שנטען שביצעתם, עליכם להתקשר במיידי לעורך דין מומחה לקבלת ייעוץ.
במקרה של תאונה, מומלץ מאד להתייעץ עם עו"ד תעבורה מומחה לפני מסירת העדות.
במקרה של זימון לקצין משטרה לצורך החלטה על פסילת רישיון הנהיגה שלכם, מומלץ מאד להיעזר בייצוג של עורך דין תעבורה מומחה לצורך הצלת רישיון הנהיגה שלכם.
לקבלת ייעוץ 24/7 מוזמנים להתקשר לטלפון 0502266882 –
ענישה על ידי בית המשפט:
לנוכח מעורבותם של נהגים חדשים בתאונות קשות בשנים האחרונות, בתי המשפט לתעבורה מחויבים להחמיר בענישה על מנת להרתיע נהגים חדשים מביצוע עבירות מסוכנות, ולהקטין את מעורבותם בתאונות הדרכים.
בנוסף לכך אחד מהגורמים שבית המשפט מתחשב בהם בקביעת עונש, הוא הוותק של הנהג ברישיון הנהיגה. כאשר נהג חדש מגיע לבית המשפט כנאשם בעבירה, בתי משפט נוטים להחמיר בענישה במידה ונהג מחזיק ברישיון נהיגה לפרק זמן קצר.
עצה לנהגים חדשים במקרה זה: בכל מקרה של זימון והגעה לבית המשפט חובה עליכם להגיע עם ייצוג של עורך דין מקצועי על מנת למנוע נזק בלתי הפיך לרישיון הנהיגה שלכם.
לקבלת ייעוץ 24/7 מוזמנים להתקשר לטלפון 0502266882 –
ענישה על ידי משרד הרישוי
ישנן עבירות רבות אשר מחייבות נהגים חדשים לעשות תיאוריה מחדש, ושנתיים נוספות של תקופת מעמד "נהג חדש".
חשוב מאד לציין כי במקרה זה משרד הרישוי הוא הגוף שמבצע את הנחיות המחוקק ואין לו שיקול דעת לבטל את המבחנים הנדרשים לביצוע לפי חוק לחידוש רישיון הנהיגה.
העבירות שבגינן יבצע נהג חדש תיאוריה ותקופת נהג חדש למשך שנתיים נוספות הן:
1. נהיגה במהירות מופרזת (כל מהירות).
2. נהיגה באור אדום.
3. כל עבירות העקיפה.
4. אי מתן זכות קדימה.
5. כל עבירה אשר גרמה לתאונה שבה נפגע אדם.
6. מעורבות בתאונת דרכים פגע וברח ואי הגשת עזרה.
7. גרימת תאונה שבה נהרג אדם או נחבל חבלה של ממש.
8. נהג חדש ללא מלווה. (קיימת בחוק חובת פסילת של מינימום 3 חודשים)
9. נהיגה ללא רישיון נהיגה, או ללא דרגה מתאימה או הפרת תנאי רישיון נהיגה.
10. שימוש ברכב לביצוע עבירות עוון או פשע או עבירות מין.
11. הסעת 11 נוסעים או יותר במפגש מסילת ברזל בדרך שאינה סלולה.
12. אי עצירה לפני מסילת ברזל כשמחסום / רמזור פועל / רכבת נראית או נשמעת.
13. נהיגה תחת השפעת סם או משקאות משכרים.
14. נהיגה בשכרות.
בכל המקרים שלעיל (פרט למקרים 7,13,14) אם הנהג לא ייפסל כלל או ייפסל לתקופה של עד 3 חודשים, ייאלץ לבצע תיאוריה מחדש ושנתיים נוספות של תקופת נהג חדש.
במקרים של 7, 13, 14 נהג חדש ייאלץ לעשות טסט ותיאוריה מחדש ובחינות של המכון הרפואי ושנתיים נוספות של תקופת נהג חדש. (ללא קשר לתקופת הפסילה)
בכל שאר העבירות כאשר נהג נפסל מעל 3 חודשים, ייאלץ לעשות טסט ותיאוריה מחדש ושנתיים נוספות של תקופת נהג חדש.
במקרים אלה משרד הרישוי מקבל דיווח ממשטרת ישראל ומערכת בתי המשפט על ביצוע העבירות האמורות לעיל על ידי נהג חדש ומזמן אותו לביצוע המבחנים הנדרשים על פי חוק. חשוב לדעת שמשרד הרישוי מהווה זרוע ביצועית של הנחיות החוק וחסר יכולת להפעיל שיקול דעת בעניין.
עצה לנהגים חדשים במקרה זה: חשוב שלא לבצע עבירות תנועה כלל, אולם במידה ונקלעתם למצב שבו קיבלתם דוח בגין אחת העבירות האמורות לעיל מומלץ מאד לפנות לקבלת ייצוג של עורך דין תעבורה מומחה על מנת למנוע נזקים קשים ובלתי הפיכים לרישיון הנהיגה שלכם.
לקבלת ייעוץ 24/7 מוזמנים להתקשר לטלפון 0502266882 –
כל המאמרים באתר זה נכתבו בלשון זכר ומתייחסים לשני המינים כאחד.
אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי ואינו תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
המדריך נכתב ע”י עורכי הדין גל מוטאי ושות' בעלי עשרות שנות ניסיון בתחום התעבורה.
כל הזכויות שמורות למשרד עו”ד תעבורה גל מוטאי ושות'